فعالیت‌های گروه‌های هکری در جنگ ایران و اسرائیل

گنجشک درنده

امروزه جنگ به محدوده میدان نبرد سنتی نیست و گروه‌های ضد رژیم و حامی رژیم فعالیت‌های خود را در میدان جنگ سایبری افرایش داده‌اند اما دقیقا چه اتفاقاتی افتاده است؟ در این گزارش خلاصه کوتاهی از فعالیت‌های این گروه‌ها را معرفی می‌کنیم.

 

گروه عصای موسی

گفته می‌شود که گروه عصای موسی فعالیت خود را در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی آغاز کرده و همانطور که قبلا گزارش دادیم معمولا اهدافی را در اسرائیل هدف قرار می‌دهد. براساس تحلیل و تجزیه شرکت‌های امنیت سایبری، این گروه وابسته به رژیم اسلامی ایران است و بعد از دوران سکوت، دوباره شروع به فعالیت کرده است. در ۲۶ خرداد، پستی با متن «یک غافلگیرانه در راه است» به زبان انگلیسی و عبری در صفحه ایکس خود منتشر کرد و بعدا ویدیویی از پرتاب و اصابت موشک ظاهرا به ساختمان اسرائیلی منتشر کرد. تا زمان انتشار این گزارش مشخص نشده که آیا این کار ربطی به گروه عصای موسی داشته یا نه اما پر واضح است که این گروه ایرانی تلاش‌های خود را در این کمپین افزایش داده است.

عصای موسی

گروه گنجشک درنده

گروه هکری گنجشک درنده قبلا حملات سایبری علیه شرکت‌های فولاد ایران را انجام داده و مدتی بعد از آن موفق به هک و نفوذ به شبکه سیستم سوخت‌رسانی ملی شده که در نتیجه این حمله تقریبا تمامی پمپ بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت در کشور از کار افتاد.

درست بعد از دوران سکوت، مانند گروه عصای موسی، در ۲۷ خرداد گروه گنجشک درنده اعلام کرده که تمام داده‌های بانک سپه را به علت تامین خدمات مالی به سپاه پاسداران و نظامی ایران در یک عملیات سایبری نابود کرده و برای مدتی ارائه خدمات از سوی بانک سپه ممکن نبود. همچنین کاربران در رسانه‌های اجتماعی با انتشار تصاویری از دستگاه‌های ATM با پیام «در حال حاضر ارتباط دستگاه با مرکز قطع می‌باشد.» گزارش دادند که این دستگاه‌ها سراسر کشور از کار افتاده بودند.

همچنین مدتی بعد از آن، گروه اعلام کرده که صرافی نوبیتکس را نیز به علت حمایت از فعالیت‌های سپاه پاسداران و نظامی ایران هک کرده است.

هک نوبیتکس

گروه حنظله

گروه هکری «حنظله» طرفدار ایران و فلسطین است که در چند سال گذشته تعداد زیادی حملات به اهداف اسرائیلی کرده است. تفریبا یک سال پیش، حنظله ادعا کرد که به سیستم راداری سامانه گنبد آهنین نفوذ کرده بود و متعاقبا تعداد زیادی تصاویر را در کانال تلگرام خود منتشر کرد که ظاهرا دسترسی گروه به این سیستم را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است که تاکنون این ادعا تایید نشده است.

اما با وجود اینکه این گروه در کانال تلگرام خود اعلام کرده که اخیرا اقدام به هک و انتشار داده‌های شرکت بزرگ صنعت انرژی اسرائیلی «Delkol» و «Delek» کرده و با حملات دیداس، وبسایت‌ها و منابعی را از دسترس خارج کرده است.

اوضاع به سرعت در حال تعییر است و به محض اینکه اطلاعات جدیدی در دسترس قرار گیرد، این گزارش بروز رسانی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *